Vučić odgovarao na Fejsbuku o medijima, zagađenju, EU i platama (VIDEO) 1Foto: Facebook/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da o slobodi medija u Srbiji govore oni koji sebe smatraju slobodnim, a „bolje se razumeju“ u one medije koje smatraju neslobodnim.

„Ja smatram da su mediji slobodni. Svi to politički koriste. Ne postoji niko od političkih protivnika koji će da kaže: ‘Taj Vučić radi malo više, a malo su sa boljim programom izašli’. Neće to reći, nego će reći da je to zbog medija“, kazao je Vučić prilikom odgovaranja na pitanja građana koja su stigla putem Fejsbuka.

Rekao je da voli kada ga napadaju i naveo da to koristi kao „politički aikido“ i tako pokaže „koliko je u pravu“.

Govoreći o zagađenju životne sredine u Srbiji, Vučić je najavio da će uskoro biti predstavljen sveobuhvatni program za rešavanje problema zagađenja vazduha i reka.

„Kada rešite nezaposlenost i kada ekonomski gurate ceo region, onda imate obavezu da se pozabavite pitanjem kvalitetom vode i vazduha“, ocenio je on.

Odgovarajući na pitanje kada će Srbija ući u Evropsku uniju, on je rekao da je to važan put za zemlju, ali da se pre članstva može uraditi mnogo i da treba videti šta nova metodologija za prijem donosi.

„Prvo ide otvaranje granica ka zemljama Zapadnog Balkana, a onda i ka zemljama EU. Ako ne budemo imali granice prema Mađarskoj, Hrvatskoju i Severnoj Makednoiji, onda ćemo pobeđivati sve“, kazao je Vučić.

Vučić je konstatovao da su se pitanja građana odnosila uglavnom za izgradnju puteva, zdravstvo, plate i penzije.

On je nagalasio da radnik u Srbiji ne sme da primi ispod trideset hiljada dinara, jer je to po zakonu, a sve ostalo je „pljačka poštenog radnika“.

Kako je još naveo, postoji više vrsta problema u toj oblasti, koji nanose štetu radnicima i državi.

Prema njegovim rečima, neki poslodavci kod isplate radnika traže da im vrati deo, ili daju deo plate koji se ne evidentira.

On je naveo i da redovno dobija izvešaje koji govore o problemima zbog neizdavanja fiskalnih računa, navodeći da bi novac tako dobijen išao za puteve i druge potrebe važne građanima.

Ranije je predsednik Srbije izjavio da će politika prema krizi u Crnoj Gori biti pametna, odgovorna i mudra.

Vučić: Nema razgovara pod ucenama, nadam se da u Prištini ima razumnih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da „nema razgovora s Prištinom ako njeni predstavici smatraju da se nema o čemu suštinski razgovarati već samo kako da im Srbija što pre prizna nezavisnost i da im se izvinjavamo za nešto“.

„Ako tako misle, tu vrstu razgovora smo završili. Nadam se da će biti razumnih, racionalnih ljudi u Prištini koji shvataju da je važno da razgovaramo i da pokušavamo da tražimo kompromis“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja gradjana postavljena putem društvene mreže „Fejsbuk“.

Kako je rekao, „ako neko misli da može Srbiju da pobedi ucenama, grdno se prevario“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari