Vučić: Poboljšanje odnosa sa Hrvatskom do kraja godine 1Foto: FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović dogovorili su se na današnjem sastanku u Beogradu da rade na konkretnim pitanjima, a posebno na unapređenju položaja Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji.

Na sastanku, koji je održan u četiri oka, Grabar Kitarović je pozvala Vučića u zvaničnu posetu Hrvatskoj, što je on prihvatio, prenela je služba za informisanje predsednika Srbije.

Vučić istakao je da je Srbija čvrsto opredeljena za relaksiranje odnosa i uspostavljanje dobrosusedske saradnje sa Hrvatskom i konstruktivan dijalog u rešavanju svih otvorenih bilatrealnih pitanja.

On je istakao i da trgovinska razmena između Srbije i Hrvatske kontinuirano raste, a ako se taj trend nastavi ona će uskoro iznositi milijardu evra. U prva četiri meseca ove godine Hrvatska se nalazila na 13. mestu najvećih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, a na prvom mestu po visini stranih ulaganja u Srbiji.

Vučić je naglasio da su srpski privrednici zainteresovani za veća ulaganja na Hrvatskom tržištu i izrazio nadu da će uskoro biti poboljšani uslovi za njihovo poslovanje u Hrvatskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari