Vučić sa Vasilijem Nebenzjom: Odlučni smo da se svim političkim sredstvima suprotstavimo presedanima 1Foto: Instagram/buducnostsrbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom.

Sa predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom razgovarao sam o aktuelnim izazovima sa kojima se Srbija suočava zbog nametanja rezolucije o Srebrenici u agendu Generalne skupštine UN i zamolio ga da, i ovoga puta, podrži poziciji naše zemlje prilikom odlučivanja u UN, poručio je na Instagram profilu buducnostsrbijeav predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je rekao  Ambasadoru Nebenzji je zahvalio na doslednom stavu Rusije u pogledu poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, pokazanom i tokom današnje sednice SB UN.

– Još jednom sam ukazao na odlučnost naše zemlje da se svim političkim sredstvima suprotstavi presedanima koji podrazumevaju nepoštovanje međunarodnog javnog prva i postignutih dogovora, kao i samovoljno i selektivno određivanje prava i istine, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari