Vučić: Probaćemo da izvučemo remi u pregovorima sa Prištinom 1Foto:Kabinet predsednika Srbije

Probaćemo da izvučemo remi, ostala je još neka figura na tabli, borićemo se, ali će biti teško, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon prijema najmlađih šahovskih talenata, govoreći o pregovorima sa Prištinom.

Komentarišući izjave iz Prištine, Vučić je rekao da nije dogovor kada poruče Srbiji – „sve je naša a vi nas samo priznajte“, navodeći da ne zna da li je realan kada se bori za rešenje, ali nije optimista da će se naći.

Tražim rešenje koje neće srušiti obraz Srbiji, već čuvati naš državni i nacionalni interes, rekao je Vučić, napominjući da kompromis znači da je rešenje u nekom delu nezadovoljavajuće.

Ni prvi ni poslednji put, rekao je Vučić na pitanje o izjavi kosovskog predsednika Hašima Tačija da podela Kosova znači rat.

Nadam se, rekao je Vučić, da rata neće biti, već rešenja, a u interesu Srbije je da se ne odugovlači sa nalaženjem rešenja.

Znam da u Kačaniku nema Srba i to je bolna istina i znam šta u Kačaniku misle o svemu, ali mene mnogo više plaši to što Tači veruje da Severna Mitrovica ili Leposavić ne pripadaju Srbiji, rekao je Vučić, povodom izjava iz Prištine.

To govori kako mnogi ne bi želeli brz napredak Srbije, rekao je Vučić povodom izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović da su Hrvati i Albanci braća po oružju.

Mi ćemo da guramo našu ekonomiju napred i da imamo civilizovan i racionalni odnos sa drugima, rekao je Vučić.

Na pitanje o dešavanjima u opoziciji, on je rekao da joj „čestita jer su već podelili mandate i fotelje“.

Nedostaje im samo sitnica, da dobiju glasove na izborima, a oni se dobijaju na radu i politici, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari