Vučić: Raspored sedenja u Parizu ne odražava snagu 1Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Parizu, posle svečanosti obeležavanja 100 godine od završetka Prvog svetskog rata, da raspored po kojem su stajali državnici centralnoj loži na ovoj ceremoniji nije ni blizu odnosu njihovih snaga.

Predsednik Kosova Hašim Tači nalazio se, naime, na istaknutom mestu – u drugom redu, odmah iza francuskog predsednika Makrona, ruskog predsednika Putina, nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika SAD Trampa.

„Nije to imalo veze ni s azbučnim redom, ne znam kako je i ko je poređao, a da pravim skandal tamo, složićete se da nije bilo ni vreme ni mesto“, rekao je Vučić novinarima i dodao da „sumnja šta se tamo desilo, ali o tome ne može da govori javno“.

„Možete da mislite šta je neko mislio kad je postavio Tačija iza Putina“, zaključio je Vučić.

Objašnjavajući mesto Srbije prema velikim silama, Vučić je rekao:

„Predsednik Makron će doći u Beograd. Sumnjam da će u Prištinu, Putin će doći u Beograd, u Prištinu neće, i Angela Merkel će doći u Beograd a nisam siguran da li će u Prištinu“.

On je ocenio da su „Amerikanci najveći sponzori kosovke nezavisnosti, ali to ne znači da sa amerikancima ne treba da razgovaramo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari