Vučić: Raspored sedenja u Parizu ne odražava snagu

Ostavite komentar


  1. Valja imati Francusku za saveznika. Trebalo je vremena i rada da bi zadobili paznju nekog kao sto je Francuska.

    1. Kod trijumfalne kapije nemci su potpisali predaju (primirje) nakon tog rata. Na istom mestu 1940. Hitler je naterao francuze da potpisu kapitulaciju. Na tom istom mestu se danas slavilo. Sve ima svoj smisao pa cak i redosled, raspored zvanicnika. Prizemno je praviti se blesav i ne davati znacaj tome.

      1. @Sve ima svoj smisao*** Primirje u WWI je potpisano u vagonu maršala Ferdinanda Foša,u šumi pored grada Kompienj, i nema nikakve veze sa Parizom i Trijumfalnom Kapijom ! Prizemno je ne poznavati osnovne činjenice.Ne mogu da verujem da neko danas,u vreme dostupnosti informacijama, izvali onakvu glupost o potpisivanju primirja u WWI!

  2. Ko izigrava otirac, jeste otirac. Obrisali su svoje blatnjave noge o 1.5 miliona Srpskih zrtava, a politikant iz Srbije kaze nema veze doci ce Srbiji u posetu. Da im se jos malo klanja. Sramota ko predstavlja Srbiju i kako, kao otirac na stanici.

    1. Браво Мирко за коментар! Несрећа је само што ово није понижење личности, већ оне Србије из 1914-1918, за то је био само један одговор: дићи се и отићи. Јер свако има право да на сличне ситуације, у којим се налази као личност-јединка, регује како му драго према степену самопоштовања, али када представљаш државу, о томе мораш да водиш рачуна и да не дозуволиш да буде понижена.

  3. Ne moze Srbija da utice na organizatore u Parizu i da odredjuje ko će gde da sedi. Mi ćemo ostati mirni i dostojanstveni i da nastavimo sa pregovorima na putu do kompromisnog resenja.

    1. Naravno, ali se vidi i koliko nas cene po tom rasporedu. A ovo je i politicka poruka. Ako je nije shvatio onda i ne treba da se igra politikom.

  4. Pa da su mu se pradedovi borili u Balkanskim i Prvom svetskom ratu na strani Srbije može biti da bi obeležio godišnjicu proboja Solunskog fronta i da bi se osetio malčice uvredjenim i poniženim. Kukavičluk zvati dostojanstvom, nemanje kičme diplomatijom, to je vrhunac licimerstva.

    1. { Maja }***Pozvao ga je domaćin,kao predsednika DRŽAVE koju je Francuska priznala. Imate pravo na svoju „logiku“ kao i ostali,npr. gorepomenuta država Francuska! Ako se neko našao uvređenim prisustvom Tačija na ovom skupu,mogao je da ga napusti,ali će opet u Briselu morati sa njim da razgovara!

    1. U pravu ste. Poziv dobio i nas Thaci i Pecoli. I nasi su stajalji dok se vas vrpoljio i trazio da sedne. Muka mu.

  5. Moj pradeda, nosilac albanske spomenice, 48g zivota I njegova dva sina, 14g I 25g su izgubili svoje zivote u prvom svetskom ratu da bi neka tamo prolazna impotentna politicka ameba sedela u cosku dok mu svi udaraju packe. Logicno bi bilo da me je sramota ali posto sam ponosni Srbin gorcina koju osecam ja I mnogi poput mene pretvorice se u vulkan jednoga dana, I to uskoro…

    1. Занимљиво ми је то о срамоти и с прадедом и његовим синовима … Како су они писали ако су били писмени? Како их поштујете у области језика и културе? Срби би само да бистре политику, а никако да ураде оно најмање што може и да чувају оно што могу. Само један клик су од тога.

    2. Nemoj tako Maxa, sad kad je Srbija prvi put priznata i poznata u Svijetu u novijoj istoriji Srbije.

  6. „Zasluga“ Srbije je sto je naoruzala Gavrila Principa i poslala ga da ubije prestolonaslednika. Gavrilo Princip je za Srbe patriota, za Svet terorista. Srbija se nije pormenial ni 100 godina. Srbija je i dobila mesto koje joj pripada

    1. Ako si ti objasnio… „Veliku tezinu“ imaju stavovi polupismenog soviniste koji ima znanje iz istorije u rangu predskolske ustanove i ciji narod je jos bio i na strani gubitnika u I svetskom ratu. Tako da… Nego, ako je za „ceo svet Princip“ terosrista, sto onda nije „ceo svet“ napao srbiju nego je Srbija jos imal ai saveznike u vidu V. Britanije, Francuske, Rusije, Italije itd?

    2. Ma jaok, braćo Srbi, uopce nije bitno ko gde sedi!!!
      Zato je Merkel, koja predstavlja Nemačku bila u zadnjem redu a AV AV u prvom 🙂
      Da rezimiramo:
      Prvi red=Hrvatska i ostale Velesile
      Drugi red=Kosovo i ostale prijateljske zemlje NATO saveza
      Treći red= manje bitne prijateljske zemlje
      Četvrti red=nebitne zemlje
      Peti red (tako zvana magareća klupa) = totalno nebitne zemlje, a među njima i Srpaki AV AV, koji je sebi umislio da je jako bitan

      …dobro došli u zbilju

      1. Nemam srca a da se ne pridružim Vašoj sreći i radosti zato što je Francuska, na neki način, ponizila Srbiju stavivši je, kako Vi rekoste, u „magareću klupu“ za razliku od „važnog političara“ Hašima Tačija ili, što je nije stavila u prvi red pored Hrvatske i ostalih „velesila“ /sa velikim V/?! Meni je, da budem iskren žao ovakvih „k..opaćenika“, a „zbilja“ u kojoj Vi živite liči na deveti krug pakla. Oslobodite se, kako biste mogli da budete slobodan čovek i koristite ono što Vam je Bog podario odnosno, mozak. Nije Srbija prostitutka pa da se nekom gura u krilo. Nemamo razloga da se stidimo niti da zavidimo Tačiju i Kolindi. Mi smo potomci srpskih junaka iz Prvog svetskog rata. Taj rat je „progutao“ trećinu mog sela. Svaka kuća je imala, makar po jednog člana koji je prošao albansku golgotu i solunski front. Nemamo razloga da se osećamo povredjeno ako smo svesni sebe i junaštva svojih predaka. Što se mene tiče, Makron bi mogao da pozove Tačija kod sebe kući, na piće i da razmene državničke misli. Volimo Francusku ali, samo onako kako ona voli nas. Ni manje ni više.

  7. Kakvo samoljublje, ko gde sedi, ko je u drugom redu, a koga vise vole gospodari. Pravom lideru ne bi prvi komentar bio o konkurentu, vec o Srbiji i srpskim zrtvama kojih je bilo vise nego sto albanaca ima sad na Kosovu sada ima stanovnika.

  8. Izgleda da je Vučić izvukao B ekipu, Sarkozija, oficire u penziji, administrativne službenike. Magareća klupa…

  9. Opet on „sumnja sta se desilo ,al’ ne moze javno“
    Dokle te iste ,glupe ,izandjale fore ,to cak i ovi njegovi,tupsoni botovi ,vise ne veruju…
    Sramota je sto takvi kao ti predstavljaju sve one koji su se borili 1914-1918.
    Nisu se oni borili da im ti pljackas i ugnjetavas potomke sa tvojom bandom ljigavih secikesa.Nisu se borili i ginuli da im dezerter bude ministar vojni!!!
    Sramoto!!!

  10. Jok nego ne odrazava! Pa to su imoerijalne nacije, i one i na taj nacin pokazuju uz koga su!

  11. Vucici prosto obozava da ponizava Srbiju gde god stigne, za to je i placen. Nista cudno.

  12. Радомир Путник, Живојин Мишић, Степа Степановић… И боље да нису доживели да виде ко данас представља Србију.

  13. Raspored sedenja ili stajanja se u protokolu PRESEANS LISTA. U toj i na takvoj listi ništa nije slućajno. Tačno se zna gde je kome mesto. I svi vi koji branite ovo poniženje u svojoj kući kada zovete goste odredite gde će koji sedeti po važnosti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.