Vučić razgovarao sa decom koja su iz Hrvatske došla na proslavu Božića 1Foto: BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas paketiće deci koja su iz Hrvatske došla na proslavu Božića i poželeo im da budu vredni, da rade i slušaju roditelje, kao i da sačuvaju ćiriličko pismo i da ga koriste jednako kao i latinicu.

„Naša kultura, pismo, jezik i pripadnost istom narodu mora da bude ono što nas povezuje. Zato vas molim da budete vredni, da učite, da radite i slušate roditelje. Da se radujete životu i da uvek, u svakom trenutku, gledate kako da pomognete komšijama i prijateljima, bez obzira na veru i naciju“, rekao je Vučić deci u vili Mir.

On je rekao da je veoma srećan što ih vidi u Beogradu i da se nada da će se lepo provesti u Srbiji i da će stalno da dolaze.

Vučić se raspitivao kod dece kako čekaju Božić u svom kraju, da li znaju ćirilicu, kao i da li prate sport i uspehe tenisera Novaka Đokovića.

Predsednik je deci pokazao i psa šar planinca kojeg je dobio od patrijarha i kakvog je poklonio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari