Vučić sa šefom Misije UN na Kosovu: Očekujemo da će Srbi moći slobodno da biraju svoje predstavnike 1Foto:Predsednik/tviter

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom razgovora sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN i šefom Misije UN na Кosovu Zahirom Taninom da očekuje da će međunarodni predstavnici pomoći da ti izbori proteknu mirno i da će Srbi moći da iskoriste pravo da „slobodno biraju svoje predstavnike, koji će da štite njihove interese“.

Kako se u saopštenju navodi, na sastanku se razgovaralo o situaciji na Кosovu, povodom pripreme izveštaja generalnog sekretara UN o radu UNMIК, koji će biti predstavljen Savetu bezbednosti u oktobru.

Vučić je istakao da su sednice Saveta bezbednosti, posvećene radu UNMIК, važne za Srbiju zbog održavanja kontinuiteta razmatranja pitanja Kosovo, kao i zbog redovnog informisanja o političkoj i bezbednosnoj situaciji, koja je, kako je ocenio, daleko od mirne i stabilne, uz česte napetosti i incidente.

„Prisustvo UN, odnosno UNMIК, kao i drugih međunarodnih misija na Кosovu, više je nego potrebno kao garancija bezbednosti srpskog naroda“, kazao je Vučić.

Vučić je zahvalio Taninu za dosledno zalaganje UNMIК za poštovanje Rezolucije 1244 UN.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Vučić sa šefom Misije UN na Kosovu: Očekujemo da će Srbi moći slobodno da biraju svoje predstavnike”

  1. Ovog Tanina, nikada nisam video na neku televiziju ili bilo gde u novinama, ovaj za nas ne postoji, znam da do 2006 godine UNMIK je imao neku ulogu sada imaju malu kancelariu tamo blizu Prishtine, uzimaju pare i nista drugo, prijatel radi tamo kaze da ponekad rade maksimum 3-4 sata dnevno i beze kuci.

  2. Pomoć UN je itekako potrebna Srbima na KiM. Međunarodne zajednice da mora da zaštiti Srpski narod na KiM, a ne da samo nemo posmatraju kako se vrši teror nad njima. Dobro je što šef misije UN poštuje rezoluciju 1244.

    • Milena a koj teror se vrsi na srbima na kosovo vas presednik je doveo srbi sa bosne i srbije kriminalci da plase srbe u severnoj mitroviceza da glasaju za srbsku list zasto novine u srbiju ne pokazu istinu, zasto vuqiq koruptirao sve,

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.