Vučić saopštio da je SNS pobedio u svim opštinama 1Foto: Tviter@sns_srbija

U svim opštinama u kojima su danas održani izbori ubedljivo je pobedila Srpska napredna stranka, saopštio je večeras na konferenciji za novinare predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je SNS u Kuli dobila 59,68 odsto glasova, a druga je bila Socijalistička partija Srbije.

U Doljevcu je izašlo 75 odsto građana, a SNS je dobila 83,4 odsto glasova, naveo je Vučić. Prema njegovim rečima, naprednjaci su u Kladovu dobili 59 odsto glasova, a u Lučanima više od 66 odsto.

Današnji izborni dan su obeležile tenzije i pritisci na posmatrače CRTA.

Vučić je izjavio je večeras da će ministar unutrašnjih poslova Nebojiša Stefanović sutra govoriti o incidentima u Lučanima, a povodom pisanja tabloida da je ponudio ostavku kazao je da „to nije bilo baš u takvoj formi“.

Vučić je na konferenciji u sedištu Srpske napredne stranke u Beogradu kazao da ga je Stefanović pozvao telefonom i da ga je obavestio da su predstavnici Saveza za Srbiju predvodjeni Boškom Obradovićem upali u policijsku stanicu u Guči.

„On mi je kazao da policija mora da interveniše, da niko nema pravo da ponižava policiju, a ja sam mu kazao da ih puste da prete, da viču, sve dok ne počine neko nasilje, neka rade šta hoće“, naveo je Vučić.

Dodao je da je Stefanoviću to bilo „prilično teško“.

Vučić je istakao i da je bilo mnogo prijava policiji u Lučanima, ali da ni u jednoj od „nasilničkih akcija nije bilo SNS-a“.

Listovi Alo i Informer, objavili su večeras da je Stefanović ponudio ostavku premijerki Srbije Ani Brnabić i Vučiću, pošto mu je rečeno da ne hapsi „pristalice Dragana Đilasa i Boška Obradovića“.

Imamo važnijih pitanja od vanrednih izbora

Vučić je izjavio  večeras u Beogradu da postoje važnija pitanja od raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora i da je svoje stranačke kolege „molio da prođe još neki mesec“ pre no što bi se razmatrala takva odluka.

„Imamo važnijih pitanja u ovom tenutku, iako mislim da je ljudima sve jasno, mislim da je Srbija važnija od svih političkih stranka, predstoji nam borba za Kosovo“, kazao je Vučić na konferenciji za štampu u sedištu Srpske napredne stranke.

On je naveo da njegove stranačke kolege, među kojima je izdvojio ministre policije i zdravlja, Nebojišu Stefanovića i Zlatibora Lončara, zalažu da se raspišu vanredni parlamentarni izbori.

„Svi misle tako, ali ja sam ih molio da poslušaju šefa, da puste još neki mesec, jer i oni Srbiju vole više od naše stranke“, rekao je Vučić i naveo da je SNS danas ostvarila „apsolutnu pobedu“ u opštinama Lučani, Kladovo, Kula i Doljevac u kojima su održani lokalni izbori.

Vučić je kazao da lokalni izbori nisu u potpunosti merilo rejtinga, jer, kako je naveo, Srpska radikalana stranka i Socijalistička partija Srbije nemaju većih uspeha na lokalnom nivou, već bolje rezultate ostvaruju na opštim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari