Vučić: Službe me uveravaju da ne prisluškuju Đilasa i Jeremića 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je od nadležnih službi dobio čvrsta uveravanja i potvrde da niko ne prisluškuje opozicione lidere Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

„Mi ne prisluškujemo Đilasa i Jeremića. Nema takvih mera… Veoma je važno da politički protivnici ne budu prisluškivani. Pratite vi skupove, to je vaš posao, ali nemojte da slušate ljude i da narušavate ničiju privatnost. I dobio sam čvrstu informaciju da se to ne radi“, rekao je Vučić u intervjuu za Televiziju Prva.

On je rekao da su njega prisluškivali godinama i da je on mogao da zaradi milione evra da je tužio državu, ali da on to nikada nije niti će raditi.

Vučić je rekao da su ga optuživali da je razgovarao sa kriminalcima, i da su ga zato prisluškivali, ali da to nije tačno, kao i da nikada nije razgovarao sa pojedinim vodjama navijača Partizana kao što su navodili.

Odgovarajući na pitanje da li policija zna ko je pratio njegovu decu i zbog čega taj čovek nije uhapšen, Vučić je rekao da se zna ko to radi ali da se ne ide na njegovo hapšenje zbog interesa države.

„Ne mogu da srušim odnose sa nekim zemljama i ugrozim interese naše zemlje. Ja moram da štitim ne samo svoju nego i tuđu decu“, rekao je on.

Minimalac će biti oko 30.000

Vučić je izjavio da se očekuje povećanje plata od najmanje 10 odsto, a da će minimalna zarada biti povećana na oko 30.000 dinara.

On je rekao da uoči izbora nije obećavao ništa osim teškog rada i truda i najavio veliki investicioni plan i ulaganju u infrastrujkturu, zdravtsvo, ali i za podršku mladim bračnim parovima koje treba zadržati u Srbiji.

Naveo je kako aktuela statistika pokazuje da je ove godine rođeno za oko 500 dece više nego u istom periodu prošle, što bi trebalo da znači da će na kraju godine biti rođeno 1.000 dece više nego 2018. „Biće sve bolje, a i već je bolje“, rekao je Vučić. On je, komentarišući radove u Beogradu, naveo da 70 posto Beograđana danas podržava „Beograd na vodi“.

Učestvovaću u kampanji, opoziciji nisu bitni izborni uslovi

On je izjavio da će, uprkos zahtevima opozicije, kao predsednik Srbije učestvovati u predizbornoj kampanji 2020. godine i ocenio da predstavnicima opozicije nisu bitni izborni uslovi jer će pokušati da „urade nešto na silu“.

„Učestvovaću u kampanji, mi ćemo da govorimo šta smo radili i šta ćemo da uradimo. Za svakoga ko očekuje da će dobiti poverenje gradjana kampanje će biti teška. Opoziciji će biti laka, oni će da psuju, gadjaju i napadaju testerama“, kazao je Vučić.

On je istakao da ga nije briga da li će opozicija bojkotovati izbore i dodao da se mnoge opozicione organizacije neće pridružiti tome „jer žele da učestvuju u političkom životu“.

„Pre smo imali 53 odsto izlaznosti na izborima, a ako na narednim bude 48 odsto, hoće li onda da kažu da su izbori nelegitimni“, upitao je on.

Vučić je istkao da treba da se utvrdi da li su izborni uslovi lošiji nego što su bili 2012. godine i kazao da će pružiti priliku da opozicije uredi birački spisak i dobiti 45 ili 60 dana kampanje.

„Pričaju o finansiranju političkih organizacija, ali su oni doneli taj zakon. Srpska napredna stranka ga je izmenila da stranke uzimaju manje pare od gradjana“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari