Vučić: Spreman sam za poligraf za Jovanjicu 1Foto: EPA-EFE/ MARKUS HEINE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras kako je spreman da ide na poligraf i odgovara na pitanja o slučaju „Jovanjica“ i pozvao lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da odgovori da li ima račune u Švajcarskoj i na Mauricijusu.

Odgovorite na jedno pitanje – jeste li vi narodne pare, koje ste uzeli, sakrili, između ostalog, i na Mauricijus? Da li imate račune u Švajcarskoj i na Mauricijusu, upitao je Vučić u uključenju za TV Pink iz Abu Dabija, ponavljajući svoje tvrdnje izgovorene od sinoć, takođe u uključenju za tu televiziju.

Samo čekam odgovor na to, a ne trikove. Pitanje je jednostavno, ocenio je on i dodao: „Kažite – nemam, ti si lažov Vučiću! A, videćemo hoće li onda biti kontraodgovora i šta će se pokazati posle toga“.

Upitan o odbijanju pojedinaca da se podvrgnu ispitivanju na poligrafu, Vučić je rekao da „nisu bolesni“ kada idu po televizijama, aludirajući na profesora Pravnog fakulteta Vladimira Vuletića.

Ljudi sve dobro razumeju, ne možete da varate mašinu svojim reakcijama i emocijama, naveo je Vučić i kategorički naglasio kako je spreman da ide na poligraf i odgovara na sva pitanja oko „Jovanjice“.

Pozvaću sve vas, dovedite poligrafiste koje hoćete, iz koje god zemlje hoćete, pozvaću i na svako pitanje vezano za „Jovanjicu“ sam spreman da odgovorim, poručio je predsednik Srbije.

Na sve ću da odgovorim, ponovio je Vučić i istakao da će posle tražiti od onih koji nekoliko meseci obmanjuju javnost da napuste političku scenu.

I na pitanja onih iz Evropskog parlamenta sam spreman da odgovorim, zaključio je Vučić i višeminutnom direktnom uključenju za TV Pink iz Abu Dabija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari