Vučić: Sramota što niko ne reaguje na kršenje Briselskog sporazuma 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Predsednik Aleksandar Vučić ukazao je danas da je „sramota“ što niko ne reaguje na poruke Prištine da će formirati Zajednicu srpskih opština nakon što Srbija prizna nezavisnost Kosova, kao i da sedam i po godina nije ispunila jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma.

Kako je Vučić, nakon promocije nove generacije mladih oficira Vojske Srbije, rekao kosovski premijer Avdulah Hoti „valjda misli da postoji neka sila koja će da izvrši pritisak na nas, „da će neko da me opije, otruje, pa da to prodje. Ako mu je draže da tako hrabri sebe i svoje ljude, u redu“.

Vučić je kazao da očekuje da će ovih dana početi povezivanja zvaničnog Beograda i Prištine, što bi moglo da dovede do „promene svesti kod ljudi“ i „miru u regionu“.

On je rekao i da se Srbija sprema za 21. septembar, kada bi američka Kancelarija medjunarodne korporacija za finansijski razvoj trebala da dodje u Beograd, i da će odmah početi razgovore sa njima o finansiranju infrastrukturnih projekata.

Vučić je dodao da će Vlada Srbije biti formirana do kraja meseca, u ustavnim rokovima, a da sam proces traje duže zato što formiranje vlade ne posmatra kao „zauzimanje feuda“, već da pokušavaju da u kompleksnoj situaciji u svetu pronađu najbolje rešenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari