Vučić svečano dočekan u Pekingu 1Foto: vucic.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Peking, u posetu Kini, gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu, poznatijem kao „letnji Davos“. Kako prenosi RTS, Vučić je dočekan na aerodromu u Pekingu uz najviše počasti. Predviđeno je da srpska delegacija sa kineskom stranom potpiše deset sporazuma.

U delegaciji Srbije, koju predvodi predsednik Vučić, su – potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar finansija Siniša Mali, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i guvernerka Jorgovanka Tabaković.

Mali je rekao da će biti potpisani ugovori „koji potpuno menjaju Srbiju“.

„To je potvrda nikada boljih odnosa koji postoje između Srbije i Kine, a na nama je sad da u narednih par dana, pogotovo kada se predsednik Vučić bude susreo sa predsednikom Si Đinpingom, u bilateralnim razgovorima otvorimo nekoliko novih tema. Svaka nova tema znači novi kilometar auto-puta u Srbiji, znači novu fabriku u Srbiji, znači nova radna mesta i zato je ova poseta za nas veoma važna“, naveo je ministar finasija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari