Vučić: Svesni nacionalističkih ekscesa 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je postao svestan visoke cene koju je njegova zemlja platila zbog nacionalističkih ekscesa.

Današnja situacija pokazuje da prepreke mogu biti prevaziđene i da su odnosi između zemalja u regionu dramatično promenjeni. Odlučili smo da učimo iz grešaka, poručio je Vučić u autorskom tekstu na američkom sajtu Politiko.

Da nismo verovali u zajedničku budućnost, ne bi prevladali godine gorkih neprijateljstava koje su nas delile, naveo je Vučić. Prema njegovim rečima, rezultat ratova na Balkanu je više od 100.000 poginulih, milioni izbeglica i raspad ekonomije. Sada je većina zemalja Zapadnog Balkana ujedinjena u želji da postane deo Evropske unije, konstatovao je Vučić.

On je naveo da je Zapadni Balkan iz prve ruke iskusio razarajući efekat nacionalizma, ali da će intenzivnija ekonomska povezanost pomoći da se zemlje kulturno pomažu i budu politički stabilnije.

Svi želimo stabilnost, ekonomski rast i napredak, unapređenje života građana. Te ciljeve možemo ostvariti samo bližom ekonomskom saradnjom, poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari