Vučić: U februaru još 20.000 dinara za penzionere, a pre toga povećanje penzija od pet odsto 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Do februara će penzije biti povećane pet odsto, a svaki penzioner u Srbiji će u februaru dobiti još 20.000 dinara državne pomoći, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na RTS-u.

„Mala je reč da je Srbija napredovala. Stopa rasta u drugom kvartalu je 13,4 odsto. Bićemo u prve tri zemlje u Evropi. Ja sam večeras došao da kažem da od 20. do 22. septembra isplaćujemo po 50 evra svim penzionerima“, rekao je Vučić.

Nakon toga, prema Vučićevim rečima, sredinom novembra sledi po 30 evra njima i svim ostalim građanima, pre svetog Nikole i onih dodatnih 20 evra za ostale građane.

Kako je rekao, u februaru sledi još 20.000 dinara za penzionere, a pre toga povećanje penzija od pet odsto.

„Cilj je da minimalac u Srbiji bude 35.012 dinara do početka naredne godine“, dodao je on.

Treba još toga uraditi da bi se ostvario Otvoreni Balkan

„Otvoreni Balkan je istorijski potez, ali ostaje pitanje da li će uspeti da se sprovede u delo. Moramo da usaglasimo pdv sistem, ali i da dajemo druge informacije drugim dvema zemalja da bismo omogućili ljudima da kad idu u Severnu Makedoniju i Albaniju ne vide nijednu granicu. Potrebno je uraditi još milion stvari“, naveo je Vučić.

On je rekao da su otvorena vrata za sve iz regiona za saradnju.

„Ko god želi je dobrodošao, ali se pitam kako će neko u Sarajevu ili Podgorici da objasni kako to da mi nemamo nijednu granicu, a oni sa kamionom lubenica čekaju na granicama po više sati i kada stignu te lubenice više nisu lubenice“, objasnio je Vučić.

Vučić: Vranje uskoro najmoderniji grad u Srbiji

Upitan za sudbinu radnika „Geoksa“ u Vranju, rekao je se pregovara sa četiri investitora.

„Pregovaramo sa jednom turskom i čak tri nemačke fabrike. Gotovo svi će biti zbrinuti, dovešćemo investitore, da rade i mogu da zarade. To ćemo da vidimo da rešimo pre Nove godine, imaju moje obećanje“, naglasio je Vučić.

Vučić je gostujući na RTS-u rekao da je u Vranju mnogo toga već urađeno, a da će to uskoro biti najmoderniji grad u Srbiji.

„U Vranju smo mnogo toga uradili. Od Junka u kojem sada radi 1.700 ljudi, do Vranjske banje koja je doživela potpuni oporavak, do odlične vinarije u Vranju i infrastrukturnih objekata. Važno je da problem sa Geoksom rešimo brzo i ceo moj tim radi na tome“, rekao je on.

Vučić je najavio da će poseiti taj grad između 15. i 20. septembra, uveren da će tada „imati rešenje za oko 80 odsto radnika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari