Vučić: U Srbiji su se 15-20 godina stideli naših junaka ne bi li se održali na vlasti 1FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras na akademiji povodom obeležavanja 20. godišnjice bitke na Košarama da su se Srbiji u prethodnih 15-20 godina „stideli da govore o junaštvu naših junaka“ ne bi li se „dodvorili onima koji su ubijali naš narod samo da bi se održali na vlasti“.

„Na ovom mestu nemamo prava na tišinu, ponosan sam što više ne ćutimo, što se dičimo junacima, glasno govorimo o njima, dvadeset sramotnih godina je bilo previše“, kazao je Vučić.

Vučić je kazao da je na paradi održanoj povodom Dana pobede 10. maja u Nišu osetio mržnju prema sebi i ljudima koji su u njoj učestvovali.

„Kada su se prvi put pojavili borci, krenuli su da nas napadaju sa svih strana. Možda je to bilo prvi put, ali biće i svakog sledećeg Dana pobede, oni su dali sve za našu Srbiju“, dodao je Vučić.

Akademijom održanom večeras u centru Sava, u Beogradu, obeležena je 20. godišnjica završetka bitke na Košarama.

Ta bitka vodila se od 9. aprila do 14. juna 1999. na granici Jugoslavije i Albanije, a cilj napada bio je da se presecanjem komunikacije između jedinica Vojske Jugoslavije u Đakovici i Prizrenu, omogući kopnena invazija na Kosovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari