Vučić: Važno je čuvati istinu o Drugom svetskom ratu i o borbi srpskog naroda protiv fašizma 1Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, posle parade za na Crvenom trgu, da je važno čuvati istinu o Drugom svetskom ratu i o borbi srpskog naroda protiv fašizma.

Ponosan sam na naše gardiste, koji su bili sjajni i neverovatan je osećaj kada se Crvenim trgom vijori srpska zastava i prolaze naši vojnici.

Hvala našim ruskim prijateljima i predsedniku Putinu, rekao je Vučić.

Vučić u Briselu, pa u SAD

Vučić je rekao da očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, ne želeći da potvrdi informaciju iz pojedinih medija da je 17. jula moguć sastanak u Parizu, pod pokroviteljstvom francuskog predsednika Emenuela Makrona.

Vučuć je novinarima u Moskvi rekao da se danas popodne vraća za Beograd, da sutra putuje u Brisel, a odatle u Sjedinjene Američke Države, gde će imati sastanak sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

Na pitanje kada se može očekivati formiranje nove Vlade Srbije, Vučić je rekao da svi organi treba da rade svoj deo posla i da je sada najvažnije da se u najkraćem roku pomogne ljudima koji su pogođeni popolavama u Srbiji.

Vučić je rekao da bi se trebalo pripremati i za jesen, za novi talas korona virusa, napominjući da je i sada značajan broj zaraženih, ali da je virus slabiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari