Vučić: Za šest ili sedam godina plate u zdravstvu će biti duplo veće od onih 2014. godine 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će za šest ili sedam godina plate u zdravstvu biti duplo veće od zarada 2014. godine u tom sektoru.

Na svečanosti uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Palati Srbija, Vučić je kazao da medicinske sestre danas imaju 38 odsto višu zaradu od one koju su imali pre 2014. godine.

On je rekao da u postoji „bezbroj problema“, ali da je za zdravstvo opredeljeno 25 odsto budžeta Srbije što je, prema njegovim rečima, više od 2,2 milijarde dinara.

„Pred vama je težak i naporan rad, mnogo toga ćete morati još da naučite i da se usavrševate. Srećan sam da svoju budućnost vidite u svojoj zemlji. Sunce tuđeg neba ne sija snažnije od našeg“, kazao je Vučić nakon uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima.

Dodao je da radnici u zdravstvu svake godine mogu da računaju na veća primanja, ali da će Srbija od njih tražiti više discipline, odgovornosti i rada.

Vučić je ponovio da je Klinički centar u Nišu zavšren, a da za godinu i po dana očekuje završetak radova na Kliničkom centru u Beogradu.

Vučić izjavio je danas da između njega i ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nema nikakvog sukoba i da bi Stefanović otišao istog časa da mu on (Vučić) to kaže.

„Nema nikakvog sukoba, da samo kažem Nebojši da ode, da se skloni, to bi uradio istog časa“, rekao je Vučić upitan da prokomentariše navode pojedinih medija da postoji sukob između njega i Stefanovića.

Rekao je da Stefanovića napadaju jer je uradio nešto što nijedan njegov prethodnik nije, da od četiri do 13 puta smanji broj mafijaških ubistava.

„Ove godine imate 12 puta manje mafijaških ubistava nego u vreme demokratskih režima. Policija je opremljenija nego ikad, ima plate veće nego ikad“, rekao je Vučić.

Rekao je da se smeje kada mu pričaju „joj, kako su se potukli unutar stranke“.

„Te priče ostavite nekom drugom. Je l mislite da je narod glup“, rekao je Vučić.

Rekao je da mediji ne pričaju o tome da su plate u Srbiji najveće u istoriju, jer se plaše da će da budu napadnuti.

Vučić rekao, povodom procedure opoziva američkog predsednika Donalda Trampa, da je Srbija mala i da se ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja ali da se njemu čini da su svi važni pokazatelji na njegovoj strani.

„Mislim da neki nisu razumeli da u politici, kada preterate sa neutemeljenim optužbama, onda se to okrene protiv vas kao bumerang. Mislim da su Trampu samo učinili uslugu. Ako analzirate rast BDP, ako pogledate stopu nezaposlenosti i ako prebrojite žrtve u različitim ratovima – sve je na strani predsednika Trampa. Ali oni će sami donositi odluke o sebi i svojoj budućnosti. Ovo je samo moje mišljenje“, rekao je Vučić.

Govoreći o sastanku u Tirani, Vučić je rekao da je zadovoljan što će doći i crnogorski predsednik Milo Đukanović.

„Želim da verujem da u budućnosti postoji mogućnost da proširimo taj, ne politički već ekonomski i trgovinski savez Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Daću sve od sebe da ukažem crnogorskom predsedniku na to, kao i svim predsednicima zemalja u regionu“, rekao je on.

Vučić je rekao da je po pitanju inicijative za formiranje mini šengena video različite komentare u Evropskoj uniji – od veoma pozitivnih do onih iz kojih se vidi da se nekima ne sviđa kada balkanski narodi stvari uzmu u svoje ruke.

„To nije neka prevelika tajna. Ali stvarno me ne zanima da li im se sviđa. Ni oni nas ne pitaju da li se nama dopada neka odluka Evropskog saveta. Mi ovo radimo zbog nas i naših građana, jer ćemo imati manje troškove i jedinstveno tržište radne snage, lakše kretanje i za nas i za strance. To će doprineti povećanju BDP-a. I ne pada mi na pamet da se pravdem bilo kome“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari