Vučić zahvalio Ligi muslimanskog saveta na pomoći u borbi protiv širenja korona virusa 1Vučić Foto: Instagram /Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas pismo zahvalnosti generalnom sekretaru Lige muslimanskog sveta Muhamedu bin Abdulkerimu El-Isi za novčanu pomoć, koju su uputili Srbiji u borbi protiv širenja korona virusa.

„Ekselencijo, uvaženi generalni sekretaru Lige muslimanskog sveta, Sa velikom zahvalnošću sam primio vest da je Liga muslimanskog sveta – Rabita ponovo, kao potporu građanima Republike Srbije za borbu protiv širenja korona virusa i zarazne bolesti COVID-19, uputila velikodušnu pomoć od 300 hiljada američkih dolara, koliko je uputila i pre dva meseca. Moja zahvalnost je utoliko veća što je ova pomoć došla neočekivano. Privilegovani smo time što ste, u trenucima najvećeg izazova za svet, pokazali brigu za Srbiju i zauvek ćemo da poštujemo iskazanu solidarnost“, naveo je Vučić u pismu.

Predsrednik Srbije, kako se navodi u saopštenju njegovog kabineta, pozdravio je aktivnosti Lige muslimanskog sveta sa ciljem promocije tolerancije, međuverskog dijaloga i poštovanja ljudskih prava.

„Tradicija i kultura različitih islamskih zemalja su nam bliske i verujem da ćemo u budućnosti da osnažimo našu saradnju. Sklad i jednakost među nacijama i religijama su istinske vrednosti koje Srbija i Vaša organizacija iskreno dele“, poručio je Vučić u pismu Muhamedu bin Abdulkerimu El-Isi .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari