Vučić primio treću dozu vakcine protiv virusa korona na Beogradskom sajmu 1Foto: Instagram/avucic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas treću dozu vakcine protiv virusa korona na Beogradskom sajmu, saopšteno je putem Instagram naloga buducnostsrbijeav.

„Pozivam ljude da se vakcinišu“, navedeno je u objavi na Instagramu.

Vučić se ovim povodom obratio i putem drugog Instagram naloga (avucic) i zahvalio se zdravstvenim radnicima na „ogromnom trudu i radu“.

„Hvala našim zdravstvenim radnicima na ogromnom trudu i radu. Molim sve građane da se vakcinišu“, navedeno je u objavi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas na Beogradskom sajmu treću dozu vakcine protiv korona virusa i ponovo apelovao na građane da se vakcinišu.

On je kazao da preuzima deo krivice što država nije, kako je rekao, na vreme donela najpametnija rešenja u borbi protiv epidemije.

„Mogli smo da uradimo a da ne bude suprotno Ustavu da vakcinisane besplatno lečimo, a da nevakcinisane takođe besplatno lečimo, ali samo do visine uplaćenih zdravstvenih doprinosa na godišnjem nivou, a ostalo da bude plaćeno. To bi bilo apsolutno fer. Na žalost, nisam se toga na vreme setio ili smo suviše verovali u savest i odgovornost ljudi. To je sad propalo i ne može više da bude provedeno u delo“, kazao je Vučić.

Dodao je da u proseku zdravstveni doprinosi na godišnjem nivou iznose 500-550 evra što je kako je rekao, nešto manje od troškova jednog dana bolničkog lečenja.

„Da smo to uradili imali bismo bolje rezultate u vakcinaciji, ali sad možemo samo da apelujemo na građane da se vakcinišu“, rekao je predsednik Srbije.

Najavio je da će zdravstveni radnici dobiti najveće povećanje plata u 2022. godini kao i da se razmišlja o dodatnoj nagradi za medicinare koji su podneli najveći teret borbe protiv epidemije.

Aleksandar Vučić je prvu dozu vakcine protiv virusa korona, kineskog proizvođača Sinofarm, primio 6. aprila u domu zdravlja u mestu Rudna Glava.

Revakcinaciju, odnosno drugu dozu vakcine, Vučić je dobio u Pukovcu, u opštini Doljevac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari