Vučić zahvalio Rusiji na podršci po pitanju Kosova 1Aleksandar Vučić sa delegacijom koju predvodi Andrej Turčak Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, u razgovoru sa zamenikom predsednika gornjeg doma ruskog parlamenta, Saveta federacije, Andrejem Turčakom uputio pozdrave Vladimiru Putinu i istakao opredeljenje za dalji razvoj srpsko-ruskih političkih odnosa, kao i ekonomske saradnje, a na temelju strateškog partnerstva, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Vučić se zahvalio na doslednoj i aktivnoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije po pitanju Kosova, kao i drugim državnim i nacionalnim interesima Srbije, navodi se u saopštenju.On je rekao da je Savet federacije potvrdio ovu podršku 13. marta usvajanjem „Saopštenja povodom dvadesetogodišnjice NATO operacije protiv Savezne Republike Jugoslavije“.

Zamenik predsednika Saveta federacije Turčak je rekao da će Rusija uvek biti na strani Srbije, što dokazuje i Saopštenje usvojeno u Savetu Federacije.

Dvojica sagovornika su konstatovali da je poseta predsednika Putina u januaru ove godine bila jedan od najznačajnijih dogadjaja za odnose Srbije i Rusije, potvrdivši postojeće medjusobno poštovanje i razumevanje, kao i tradicionalne bratske i prijateljske srpsko-ruske veze.

Oni su istakli značaj tada dogovorenih projekata sa ciljem unapredjenja ekonomske saradnje, posebno u oblasti energetike i železničke infrastrukture, kao i u drugim oblastima od obostranog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari