Vučić: Želimo najbolje odnose sa Crnom Gorom, ali nećemo dozvoliti da Srbiju neko ponižava 1foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da želi najbolje odnose sa Podgoricom ali i da neće dozvoliti da Srbiju „bilo ko ponižava“.

Komentarišući izjavu crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića da od vlasti u Beogradu zavisi kada će zvanično posetiti Beograd, Vučić je rekao da je Krivokapić više puta bio u Beogradu i drugim delovima Srbije ali da stvari idu „malo drugačije što se tiče zvaničnih sastanaka“.

„Prošlo je gotovo godinu dana od kad je proteran ambasador Srbije u Crnoj Gori, i to zbog venca koji je položio na spomenik junacima Mojkovačke bitke i rekao nešto što je apsolutno nesporno. Mi smo odgovorili recipročno pa povukli odluku verujući da će i Crna Gora isto da uradi“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da veruje da će uskoro imati priliku da zvanično razgovara sa premijerom Crne Gore, ali je ocenio je da je odluka Podgorice o proterivanju ambasadora „samo jedna sitnica“ koja opterećuje odnose sa Beogradom.

„Nemojte da govorimo o raznim dokumentima koje je donela Skupština Crne Gore, o proglašenju našeg naroda genocidnim, da su donosili odluke o slanju vakcina kosovskoj vojsci za koju znaju da po rezoluciji 1244 ne treba da postoji. Mi želimo najbliže odnose sa Crnom Gorom, ne tražimo ništa ali nećemo dozvoliti da Srbiju neko ponižava“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari