Vučković: Obradović ne može da kadruje u DS, ovo je drugi pokušaj 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajkovic

Poslanica Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Nataša Vučković istakla je danas da predsednik Dveri Boško Obradović ne može da vodi kadrovsku politiku DS i dodala da je reč o drugom pokušaju Obradovića.

Obradović je izjavio da Dragoljub Mićunović, Dragan Šutanovac i Balša Božović i drugi trebalo da izađu iz DS, jer više ne podržavaju politiku stranke i optužio ih da imaju „neku vrstu sporazuma o saradnji“ sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je za TV N1 kazao da određeni funkcioneri DS rade suprotno odlukama rukovodećih stranačkih organa i direktno potkopavaju zajedničku odluku Saveza za Srbiju o bojkotu izbora i uopšte o funkcionisanju SzS.

„Nesuvislo je razmatranje kadrovske politike Demokratske stranke iz neke druge stranke. Boško Obradović ne može da kadruje, ovo je drugi put da pokušava, prvi put je bilo kada smo Gordana Čomić i ja otišli na skupštinski odbor, tada je pokušao da priziva isključenja“, izjavila je Vučković za TV N1.

Ona je ocenila da je DS ulaskom u Savez za Srbiju (SzS) izgubila svoj identitet i operativno delovanje, te da treba da više istupa samostalno i govori o evropskom putu Srbije, „a mesecima ne čujemo ništa iz DS“.

„Nepartnersko ponašanje u SzS govori da smo mi ne samo među političkim neistomišljenicima, mi sa Obradovićem i Dverima nemamo nikakav zajednički politički pravac delovanja, vezuje nas borba za fer izbore. Ako ćemo mi isti rečnik, tabloidni politički govor upotrebiti za ljude u istom savezu, na koji način ćemo mi da gradimo alternativno političko polje“, kazala je ona.

Ocenila je da je bojkot parlamenta „bez obzira što je pokazao svu suprotnost delovanja u parlamentu i što je pokazao nemoć opozicije“, negativan ishod jer ni građani ne mogu da čuju ništa o politici ove vlasti.

„Mi smo se lišili jedne prilike da građanima objasnimo sve što čini vlast, da je kritikujemo. Imamo malo kanala na kojima to možemo da kažemo. Zašto smo se u jeku protesta lišili važne govornice“, upitala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari