Vukadinović apeluje: Što pre skupštini proslediti izmene zakona kojim se zabranjuje izgradnja MHE 1Foto: J. Z. T.

Đordje Vukadinović iz poslaničke grupe „Pokret za spas Srbije-Nova Srbija“ zatražio je izmene Zakona o zaštiti životne sredine, kojim se onemogućava izgradnja mini hidroelektrana.

Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe „Pokret za spas Srbije-Nova Srbija“ zatražio je danas od predsednice Vlade Ane Brnabić da što pre u parlament pošalje najavljene izmene Zakona o zaštiti prirode, kojim se onemogućava izgradnja mini hidroelektrana u zaštićenom području, osvrćući se na incidente u Toplom Dolu na Staroj planini u kojim je bilo povređenih.

On je na sednici Skupštine Srbije u okviru postavljanja poslaničkih pitanja govorio o nasilnim scenama u Toplom Dolu i uputio apel premijerki i ministrima ekologije i energetike da što pre reaguju, „jer je krv već pala, ali da ne bi bilo mrtvih“.

Vukadinović je zatražio i da se uvede moratorijum do usvajanja zakona i stupanja na snagu kako se mini hidroeletrane ne bi mogle graditi.

Govoreći o parlamentarnim izborima na Kosovu, on je zatražio da se održi sednica Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije na kojoj bi se analizirali efekti učešća predstavnika Srba i šta se dobilo izlaskom na te izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari