Vukadinović: Izjava Đukanovića upozorenje da nema popuštanja opoziciji 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa; Foto: Beta/ Mladen Obradović

Izjava Vladimira Đukanovića, člana Srpske napredne stranke, o tome kako će ta stranka izgubiti izbore 2022. može biti klasično motivaciono prenemaganje kako bi podigao tonus i adrenalin i to ne toliko biračkom telu SNS, već stranačkim funkcionerima i aktivistima, ocenjuje za Danas Đorđe Vukadinović, bivši poslanik i jedan od osnivača Udružene opozicije.

On je za naš list komentarisao sledeću izjavu Vladimira Đukanovića, koju je ovaj „naprednjak“ objavio na Tviteru: „Nemam dilemu da ćemo izgubiti naredne izbore. Ne zbog toga što nas narod neće. Poraz će biti isforsiran brutalnom krađom koja će prethodno temeljno biti pripremana kroz brojne pritiske i zahteve od stranog faktora, posebno oko izbornih uslova. No, to mi daje snagu za dalju borbu.“

Prema rečima Đorđa Vukadinovića, Đukanović upućuje ovu poruku upozoravajući stranačke kolege i aktiviste na mogućnost izbora ne bi li se, kako ističe, trgli i više borili.

– Drugi motiv za ovakvu izjavu može biti neka vrsta unutarstranačke polemike, delom klanovsko-interesne, a delom ideološke. Može biti da Đukanović upozorava i optužuje, zapravo, drugu stranu od one kojoj pripada, da ne bude previše popustljiva prema zahtevima koji stižu iz opozicije. Kao da je reč o kombinaciji i jednog drugog, da upozori Aleksandra Vučića i rivalske grupe da ne popuštaju mnogo zahtevima u susret izborima – zaključuje Đorđe Vukadinović za Danas.

Prema njegovim rečima, mogućnost da funkcioneri Srpske napredne stranke polako odustaju od prevelikih očekivanja koja su uložila u to da u Skupštinu Srbije uvedu takozvana „nova lica“ kao svoje predstavnike, kako bi imali bolju startnu poziciju na narednim izborima, nije realna.

Podsetimo, vladajuća stranka je u kampanji za izbore 21. juna ove godine ušla sa sloganima koji su u sebi posebno naznačavali uvođenje do sada nepoznatih ljudi u politiku.

Imajući u vidu da u Skupštini imaju ubedljivu većinu, značajan broj njih su zaista „nova lica“, koja se, dosadašnje iskustvo je pokazalo, ističu po čitanju unapred pripremljenih govora, neretko namenjenih za režimsku propagandu omalovažavanja javnih ličnosti koje kritikuju vlast Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari