Vukadinović: Političari o špijunskoj aferi kao u filmu Tri karte za Holivud 1Đorđe Vukadinović Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Vukadinović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da se „sumnjive afere u Srbiji objavljuju na neozbiljan i karikaturalan način od strane medija, sa i bez navodnika, ali da je zabrinjavajuće to što se povodom njih oglašavaju i političari“.

„Pre nekoliko meseci imali smo aferu – plan „Omča“, koji je bio lansiran navodno u cilju državnog udara od strane prozapadnih elemenata. Danima su neki mediji o tome govorili. Pitao sam zvanično BIA i dobio sam informacije da nikakvog plana sa takvim nazivom nije bilo, ali da oni vode računa i prate sve što se odnosi na bezbednost zemlje“, rekao je Vukadinović.

On je povodom najnovije afere u kojoj „ruski špijun daje novac nekom domaćem pripadniku bezbednosnih službi“ rekao da je „jedno osuda načina kako je ta afera lansirana, a drugo je to kako su ulje na vatru dolivali najviši državni funkcioneri.

„Izjava ministra odbrane (Aleksandra) Vulina i predsednice Vlade Ane Brnabić, pa i predsednika republike (Aleksandra Vučića) koji je zakazao za danas sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost deluje kao preterana reakcija“, kazao je Vukadinović.

Vukadinović je rekao da „dok medijima i tabloidima to možemo odobravati ili neodobravati mnogo više zabrinjava kada se u to uključe najviši državni organi“.

„Omča“ je bila bura u čaši vode, medijsko-politički spin, a videćemo šta će biti ovoga puta. Ne treba potcenjivati probleme i opasnost ali ih ne treba dramatizovati“, rekao je Vukadinović.