Vukadinović: Zašto javnost Srbije o avioliniji Beograd-Priština saznaje iz Trampovog tvita 1Foto: J. Z. T.

Poslanik Đorđe Vukadinović upitao je danas kako je moguće da se važan sporazum o avioliniji Beograd – Priština pregovara i sklapa van očiju srpske javnosti.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije pitao kako je moguće da javnost u Srbiji o tom sporazumu saznaje iz tvita predsednika SAD Donalda Trampa i čestitke generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, ocenivši da nije baš čest slučaj da se predsednik SAD oglašava o Srbiji, pa makar i na društvenoj mreži.

Vukadinović je ukazao da je priča obavijena velom tajni, pa je čak sporazum potpisan u tajnosti, u stranoj ambasadi na teritoriji strane države – u ambasadi SAD u Berlinu.

On je rekao da je najava bilo tek juče, na dan sklapanja sporazuma, kada je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić to postavio kao nešto neobavezujuće, „na dugom štapu“, što će možda biti kada Priština ukine takse i kada se obnove pregovori, a da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo da je taj sporazum povoljan, jer ne prejudicira nezavisnost Kosova.

Komentarišući izjavu Vučića da Er Srbija neće leteti na aerodrom „Adem Jašari“ u Prištini, Vukadinović je istakao da, ako je to unutrašnji let, onda je dobro da tamo leti nacionalna kompanija.

Vukadinović je rekao da vidi da je dvoje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) podnelo ostavku, što znači da će formalno biti ispunjen uslov međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropske unije da se u REM izaberu tri plus dva nova člana. Vukadinović je rekao da to vidi kao ideju vlasti da pokaže EU da ispunjava dogovorene uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari