Vulin: Broj hrvatskih vojnika na Kosovu određen je Rezolucijom 1244 a ne dogovorom braće po oružju 1Aleksandar Vulin Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da se o broju vojnika koje Hrvatska ili neka druga zemlja može imati u sastavu misije KFOR na Kosovu, odlučuje u skladu sa principima odredjenim Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN „a ne dogovorom braće po oružju“.

Prethodno je ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio u Prištini da će hrvatski vojnici iz sastava KFOR-a formirati svoj kamp na Kosovu.

„Ne sumnjam da bi Radman voleo da može da rasporedi okupacione snage na prostoru Srbije, ali za to će mu trebati mnogo više od onog što sa (Aljbinom) Kurtijem može da smisli“, naveo je Vulin a preneo MUP.

Komentarišući izjavu hrvatskog ministra da se Zagreb protivi menjanju granica u istočnoj Evropi, Vulin je ocenio da „kada ministar države nastale razbijanjem SFRJ, a pre toga Kraljevine Jugoslavije, priča o nepovredivosti granica onda je jasno da se granice ne smeju menjati samo ako bi vodile ujedinjenju Srba“.

„Licemerje sa kojima o nepovredivosti granica govore separatisti može se porediti samo sa onima koji traže da vikar ustaške vojske Alojzije Stepinac bude svetac zbog otpora ustašama. Ostaje još samo da nam se objasni zašto je moguće menjati granice 1941, 1991, 2008. godine, a posle toga nije, i kako je cepanje Srbije doprinos miru, a ujedinjenje Srba pretnja stabilnosti“, dodao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari