Vulin: Ideje o promeni granica i stvaranju velike Albanije neće proći 1Foto: Ministartsvo odbrane

 Vojska Srbije u potpunosti garantuje teritorijalni integritet i suverenitet države, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin u Kopnenoj zoni bezbednosti na jugu Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Istakao je da „nikakve separatističke ni političke provokacije ne mogu na bilo koji način da ugroze mir, stabilnost, bezbednost, sigurnost i naš način života“.

Vulin je s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, generalom Milanom Mojsilovićem i komandantom Kopnene vojske, general-potpukovnikom Milosavom Simovićem, posetio pripadnike Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti u bazi „Kadrova čuka“, objektu „Gornji Vrtogoš“ i u „Strelišnom kompleksu ‘Vrtogoš’ „.

„Ideje o stvaranju velike Albanije i promeni granica Republike Srbije mogu da zapale čitav Balkan ali takve ideje ne mogu da prođu na prostoru Republike Srbije“, rekao je Vulin.

Dodao je da „za svakog građanina naše zemlje Vojska Srbije obezbedjuje mir, bez obzira da li je to Novi Sad ili Preševo, i svaki naš građanin može da bude siguran da će mu biti garantovana sva prava, njegova čast, imovina i sloboda“.

Vulin je rekao i da Vojska Srbije u potpunosti kontroliše situaciju u Kopnenoj zoni bezbednosti. kao i da „što je jača Vojska Srbije to je i mir duži i stabilniji“.

Komandant Četvrte brigade Kopnene vojske, brigadni general Slobodan Stopa rekao je da je „situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti mirna“, a saradnja s KFOR-om „na veoma visokom nivou“.

„Nemamo nikakvih problema“, pripadnici Četvrte brigade „u potpunosti su osposobljeni za izvršavanje svih namenskih zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti“, rekao je general Stopa.

Pripadnici te brigade u opštinama Bujanovac, Preševo i Vranje, rekao je general, „bez prestanka tokom cele godine, u svim vremenskim uslovima obezbedjuju sektor ‘Jug’ Kopnene zone bezbednosti u dužini od 117 kilometara“.

Major Bojan Stojanović je rekao da je glavni zadatak u bazi „Kadrova čuka“ sprečavanje ilegalnih prelazaka administrativne linije s Kosovom i kontrola Kopnene zone bezbednosti, pri čemu se koristi najsavremenije oružje i oprema za izvidjanje i osmatranje danju i noću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari