Vulin: Nacrt zakona o policiji odličan, ali predsednička o njegovom povlačenju se ne poriče 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima odličan, ali je predsednik države Aleksandara Vučić odlučio da se povuče iz procedure, a „predsednička se ne poriče“.

„Imali smo informcije da određene službe koriste ovaj zakon kao jedan od razloga za što masovnije proteste a onda i sukobe sa policijom i državom“, rekao je Vulin za TV Pink.

On je naglasio da stoji „iza svake reči“ u nacrtu zakona koji je „napadnut iz sve snage od raznog NVO šljama, raznih špijunskih organizacija“.

Navodeći da zna postupke Vučića decenijama, on je istakao da bi „Vučić podržao ovaj nacrt da je znao da će njegovo povlačenje tražiti Viola Fon Kramon“, za koju je ministar rekao da je lobista Prištine.

„Zakon je odličan, znam da sam na pravoj strani kad vidim kako su veseli svi ti koji se bore protiv toga da Srbija bude bezbedna“, rekao je Vulin.

Vulin: Ne pregovaramo pred pištoljem uperenim u čelo, EU je lažljiva oraganizacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Priština morati da povuče svoj potez sa tablicama „kojim destabilizuje region“ ako želi da pregovara, jer „Srbija ne pregovara pred pištoljem uperenim u čelo“.

„Ako treba neko da se igra silom, možemo mi više sile da pokažemo nego (Aljbin) Kurti sa tom šakom razbojnika ali nećemo jer smo odgovorni i vodimo računa o svakom životu. Ja ne želim da se Kosovo zapali, već mir“, rekao je Vulin za TV Pink.

On je naveo da će „srpska žandarmerija izvršiti svako naređenje predsednika države Aleksandra Vučića, ona je spremna da to uradi i visoko motivisana, braniće svoj narod gde god je potrebno“ i ocenio da „novog pogroma nad srpskim narodom neće biti“.

Navodeći da Priština ne ispunjava svoje obaveze iz Briselskog sporazuma, on je rekao da je Evropska unija (EU) „lažljiva organizacija čija reč ništa ne važi“.

„Nek nam (EU) kaže da li Briselski sporazum vredi, ako ne vredi onda ne vredi u celini, onda će se mnoge stvari promeniti na prostoru Kosova i Metohije. Mnoge, videćemo kako će funkcionisati pravosuđe, da vidimo šta biti sa kosovskom policijom, sa elektroeneregetskim sistemom“, rekao je Vulin.

On je rekao da „EU vredi koliko njen potpis (na Briselski sporazum). Kad me sledeći put opet neko bude pitao zašto nisam za EU evo samo to – vi ste lažovi koji ne poštuju svoj potpis“, rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari