Vulin: Razgovori u Vašingtonu će biti teški, razgovarate sa ljudima koji mrze vaš narod 1Foto: BETAPHOTO/ DARIMIR BANDA

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će biti veoma teški razgovori predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu koje će voditi predsednik Srbije Aleksandra Vučića i kosovski premijer Avdulah Hoti.

„Svaki taj sastanak je izuzetno težak, nikada tu nema ništa lepo, razgovarate sa ljudima za koje znate da iskreno mrze vaš narod i vašu zemlju i koji imaju samo jedan interes, a to je da vam nekako naškode. Ali, morate da razgovarate“, kazao je Vulin za Pink, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

On je ocenio da velike sile uvek imaju svoju agendu i ne vode previše računa o tome „šta mislimo mi mali, koliko nas nešto boli ili raduje“, a da je 2012. godine bio svedok u Briselu kada Srbiju „nisu ništa baš pitali“.

„Donosili su nam papire koje čak nije trebalo ni da potpišemo, nego da pročitamo i sprovedemo, jer su ovi pre nas sve već dogovorili i tada je predsednik Vučić preuzeo istorijsku odgovornost na sebe i od 2012. počinju i da nas pitaju“, rekao je Vulin.

Naveo je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „uspeo da se izbori“ za to da Srbiju posmatraju kao stranu koja ima interes,a da je za prethodnih osam godina slušao da se govori da su „pregovori već završeni, da je Kosovo priznato, a Vučić je potpisao i obećao“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari