Vulin: Srbija možda jedina zemlja u okruženja koja nema teritorijalne pretenzije prema susedima 1Aleksandar Vulin Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Srbija „možda jedina zemlja u okruženju koja nema teritorijalnih pretenzija prema susedima“.

Gostujući na televiziji Pink, ministar je odbacio kao neopravdane kritike koje su pojedine države regiona uputile Srbiji zbog nabavke PVO sistema Pancir i održavanja vežbe sa pripadnicima ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga koji su za tu vežbu u Srbiju dopremili i sistem S-400.

„Kome mi to pretimo? Sistem Pancir je isključivo odbrambeni sistem, prvenstveno namenjen odbrani objekata“, kazao je Vulin.

Komentarišući poziv Vojsci Srbije da učestvuje na Paradi pobede naredne godine u Moskvi, ministar je upitao „ko će da bude na Crvenom trgu ako ne potomci pobednika“.

„Prošla su vremena kada je Stjepan Mesić odlazio u Moskvu i tamo se predstavljao kao antifašista. Naši preci su nas upisali u bolju deo čovečanstva, a mi se odatle nećemo ispitati“, rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari