Vulin: Srbija vojno neutralna zemlja, jedini se nismo pridružili antiruskoj histeriji 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Moskvi da je Srbija vojno neutralna zemlja koja vodi samostalnu politiku, da se nije pridružila sankcijama Rusiji i „antiruskoj histeriji“ i da je saradnja Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti na visokom nivou.

 

Vulin je tokom razgovora sa zamenikom ministra odbrane Rusije Aleksandrom Fominom izjavio da politika vojne neutralnosti koju Srbija vodi daje prostor za dalje unapređenje i razvijanje saradnje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Vulin je naglasio da je Srbija koju vodi Aleksandar Vučić jedina zemlja u Evropi koja se nije pridružila sankcijama Rusiji i antiruskoj histeriji, te da se Srbija ne odriče svog vekovnog bratstva.

Dvojica sagovornika konstatovala su da su se svi dogovoreni projekti, iz vremena kada je Vulin bio na čelu Ministarstva odbrane, uspešno realizovali.

Poseban doprinos jačanju saradnje između dve zemlje, kako su istakli, dali su predsednici dve zemlje Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, čiji su dobri lični odnosi rezultirali postizanjem energetskog sporazuma, zahvaljujući kojem građani i privreda Srbije imaju dovoljne količine gasa po najpovoljnijim cenama, stoji u saopštenju.

Vulin se još jednom zahvalio Rusiji na podršci Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu odlikovao je Vulina ordenom za zasluge u unapređenju saradnje Srbije i Rusije u oblasti odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari