Vulin: Srbija ne želi da sluša Komšića koji vređa srpski narod i osporava mu pravo na postojanje 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/MO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se Srbija ne meša u bilo čije unutrašnje odnose i da je antisrpstvo opasna ideologija.

Komentarišući izjavu člana Predsedništva BiH Željka Komšića da je posle izbora u Crnoj Gori probuđen velikosrpski projekat koji nastoji da poveže Beograd, Banjaluku i Podgoricu, Vulin je rekao da bi Komšić da zastupa Mila Đukanovića pošto već ne zastupa Hrvate u BiH.

„Komšić demokratiju doživljava kao način da muslimanskim glasovima uzme hrvatsko mesto, a ideju građanske države kao antisrpsku”, rekao je Vulin, prenelo je Ministarstvo odbrane.

On je naveo da Srbija ne želi da vlada u Podgorici, ali želi da vidi vlast koja Srbe u Crnoj Gori ne doživljava kao neprijatelja, kao i da Srbija ne želi da vlada u Sarajevu, ali želi da niko ne napada Banjaluku i ruši Dejtonski sporazum.

„Srbija se ne meša u bilo čije unutrašnje odnose, ali ne želi da sluša Komšića koji vređa srpski narod i osporava mu pravo na postojanje. Antisrpstvo je opasna ideologija”, poručio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari