Vulin: Zabrana ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo je odmazda, a ne politika 1Aleksandar Vulin Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da je odluka Prištine da srpskim zvaničnicima zabrani ulazak na Kosovo i Metohiju „odmazda, a ne politika“, kao i da predstavlja „još jedan dokaz da prištinsko rukovodstvo beži od dijaloga“.

„Nakon što su doživeli fijasko u pokušajima da nateraju Srbe da kupuju švercovanu robu iz kamiona, sada pokušavaju da kazne Srbe time što će im prekinuti vezu sa državnim rukovodstvom, ali to ni ovoga puta neće uspeti“, naveo je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je ocenio da ta odluka Prištine predstavlja test za Brisel koji će pokazati da li je administracija EU „u stanju da ostvari svoj autoritet, da obezbedi bar elementarno kretanje ljudi, kada nisu uspeli da obezbede kretanje robe“.

„Nadam da će nova briselska administracija napustiti onu praksu saopštenja u kojima obe strane treba da se uzdrže i u kojima stalno pokušavaju da izjednače Srbiju sa šiptarskim rukovodstvom“, naveo je Vulin.

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova donelo je odluku da „nijednom“ zvaničniku Beograda ne dozvoli ulaz na teritoriju Kosova zbog kako se navodi, „pretnji, stalne propagande i lažnih vesti“, preneo je ranije danas portal Kossev pozivajući se na prištinski dnevnik Koha ditore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari