Zagreb ne podržava ideju "korekcije granica" 1Foto: Pixabay/Ronnyk

Ambasadorka Hrvatske na Kosovu Marija Kapitanović izjavila je da Zagreb ne podržava ideju „korekcije granica“ između Kosova i Srbije, jer to kako je ocenila, neće doprineti sigurnosti regiona, već umesto rešenja može otvoriti dodatna pitanja.

„Što se tiče korekcije granica, iz ugla nekoga ko dolazi iz zemlje koja je doživela tešku prošlost, mi ne mislimo da je to najbolje moguće rešenje“, rekla je ambasadorka u intervjuu za dnevnik Zeri, prenosi RSE. Govoreći o liberalizaciji viza za Kosovo, ambasadorka Hrvatske u Prištini podsetila je na proces konsultacija među članicama EU koji je u toku, ali nije mogla da precizira da li će građani Kosova u bliskoj budućnosti moći da se kreću bez viza u šengenskoj zoni.

Kapitanović je izrazila zabrinutost zbog činjenice da su mnogi investitori iz Hrvatske obeshrabreni da ulažu na Kosovu zbog nedostatka transparentnosti u javnim tenderima i procedurama javnih nabavki. „Iako kompanije ispunjavaju kriterijume, ponekad se događa da one budu isključene iz takmičenja bez jasnog obrazloženja“, rekla je ambasadorka Hrvatske u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari