Žagubica: Sa protestima 1 od 5 miliona kreće i “Severna Koreja” 1

Nakon organizovanih građanskih protesta u više gradova Braničevskog okruga, u petak 8. marta počinju protesti i u Žagubici, opštini, koju nazivaju homoljska “Severna Koreja”.

Na osnovu izjave predsednika te opštine, Safeta Pavlovića, koji je medijima izjavio da u opštini na čijem je čelu SNS i Aleksandar Vučić pobeđuju sa, gotovo, sto procentnim rezultatima, baš kao u Severnoj Koreji.

Kako je saopštio, predsednik Opštinskog odbora SRS u Žagubici Stamat Milovanović  na svom fejsbuk profile, protest protiv aktuelnog režima Aleksandra Vučića zakazan je za petak, 8. marta u 18 časova, ispred zgrade opštine u Žagubici.

Jedan od organizator protesta Stamat Milovanović poziva sve građane, nezavisno od članstva u strankama, pokretima, udruženjima da se pridruže mirnom protestu “1 od 5 miliona“ i time iskažu svoje nezadovoljstvo opštim stanjem u državi.

– Ja sam jedan od organizatora protesta, ali ne i lider. Ovo su građanski protesti, tu lidera nema. Lidere imaju stranke, a ja učestvujem u svojstvu građanina. Bio sam do sada na svim protestima u Požarevcu i Petrovcu, upoznao sam njihove organizatore. Hvala im što su me prihvatili i poučili oko organizacije, pojasnili mi koja su naša prava, šta smemo da radimo i dokle da idemo-napisao je na svom fejsbuk profilu jedan od organizatora predstojećeg protesta u Žagubici, Stamat Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari