Zbog nedostatka kvoruma nije održana sednica Skupštine Kosova 1EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Vanredna sednica Skupštine Kosova na kojoj je trebalo da se raspravlja o nacrtu dokumenta Vlade Kosova za dijalog o normalizaciji odnosa izmedju Beograda i Prištine, danas nije održana jer nije obezbedjen kvorum.

Sednica koja je sazvana na zahtev 40 poslanika iz redova DSK i Samoopredeljenja bila je planirana za 10 časova, pa je zbog nedostatka kvoruma prvo odložena za 12.30 časova da bi u to vreme predsedavajući sednicom, potpredsednik iz redova DPK, Džavit Haljiti rekao da se zaključuje rad sednice pošto u sali nije bio dovoljan broj poslanika.Prvobitno su poslanici partija na vlasti bojkotovali početak sednice što je šef poslanika Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti ocenio kao neodgovornost, dok je šef poslanika Samoopredeljenja Glauk Konjufca rekao da je ovo deo ponašanja i strategije partija na vlasti.

„Već nekoliko puta partije na vlasti koriste ovu strategiju. Danas su pokazali pravo lice, opozicija je došla u salu, čekala sat i po dok poslanici partija na vlasti nisu došli. To je neodgovornost. To istovremeno pokazuje da je vlast opredeljena da gazi opoziciju, kako se njen glas ne bi čuo“, kazao je Konjufca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari