Zelena stranka: Ministar Trivan da se preseli u Kolubarski okrug 1Goran Trivan Foto: Z. N. (arhiva)

Delegacija Zelene stranke saopštila je posle obilaska Kolubarskog okruga i razgovora sa građanima Medoševca i Velikih Crljena, da „takve sredine nisu mesto za život, već izvor raznih bolesti“.

„Ovo čemu smo svedočili i što smo čuli od žitelja ovog okruga i obližnjih mesta, jeste da je reč o ogromnoj sramoti za Srbiju, a prevashodno za ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana“, izjavio je tokom obilaska terena predsednik stranke Goran Čabradi.

On je dodao da razmišlja o inicijativi da se Ministarstvo za zaštitu životne sredine i njen ministar Trivan, presele i rade u najzagađenijem delu Srbije, kao što je Kolubarski okrug, pa da se vidi da li bi onda nešto preduzeli, jer, kako je istakao, ako mu i nije stalo do građana, valjda mu je stalo do sebe i ličnog zdravlja.

Zelena stranka predložila je izmenu Zakona o planiranju i izgradnji kojim bi se onemogućilo dalje ugrožavanje ljudskih života prilikom eksploatacije ruda i boriće se za to dok se zakon ne usvoji, a ljudi iz Kolubarskog okruga ne budu raseljeni“ navedno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari