Potpisan Sporazum o saradnji Zelene stranke sa Zelenima Srpske 1Foto: Zeleni

Predsednici Zelene stranke, Goran Čabradi, i Zelenih Srpske, Nikola Lazarević, potpisali sporazum o programskoj saradnji ove dve partije, kroz koji je dogovoren zajednički nastup prema EGP (Savezu evropskih zelenih partija) i opredeljenost ka jačanju veza Srbije i Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, sporazum je ujedno i početak regionalnog uvezivanja zelenih partija iz svih republika bivše Jugoslavije, odnosno pravljenja čvrstog Saveza Zelenih partija regije, uz zajedničko programsko delovanje, kako prema državama iz kojih dolaze naše članice, tako prema EGP i velikih svetskim ekološkim i drugim fondacijama.

Predstavnici Zelene stranke su upoznali Zelene Srpske sa nizom pozitivnih stvari koje su se desile od kako smo kao partija zelene orijentacije ušli u parlament Srbije.

Kontakti sa drugim srodnim partijama su uspostavljeni, traže se ozbiljni partneri, čvrsto opredeljeni za našu ideologiju i program Zelenog održivog razvoja u čitavom regionu. Blizu smo dogovora, očekujemo da će se prvi kongres Zelenih partija iz regiona održati za par meseci u Srbiji ili Republici Srpskoj, svakako uz učešće gostiju zelenih Mađarske, Rumunije, Bugarske i Grčke, kao i delegacije članica EGP (Saveza zelenih partija Evrope)”, rekao je predsednik Zelene stranke Goran Čabradi, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari