Zelenović odgovorio na optužbe SNS da manipuliše epidemiološkom situacijom u Šapcu 1Foto: D.E.

Na konfreenciji za medije Povereništva SNS izrečene su neprimerene optužbe na račun gradonačelnika i komandanta Kriznog štaba Nebojše Zelenovića a to se ponavlja i u saopštenjima Zavoda za javno zdravlje.

Krizni štab u Šapcu pored svakodnevne borbe protiv pandemije prinuđen je na borbu protiv laži serviranih iz SNS i Zavoda za javno zdravlje.

Nebojša Zelenović na koferenciji za novinare Kriznog štaba, koje se prenose na TV Šabac, opovrgao je izrečene optužbe.

„Laž je da je vanredna situacija kasno uvedena, jer 23. i 26. juna, na preporuke Zavoda za javno zdravlje nisam mogao da reagujem kao komandant Kriznog štaba, jer taj status se uvodi tek u vanrednoj situaciji. Tih dana nismo imali dovoljna broj testova kao parametra za uvođenje vanredne situacije“ – rekao je Zelenović.

On je podsetio da su u to vreme organizovae proslave, igrale utakmice, ljudi okupljali, ali i organizovale maturske večeri i ekskurzije.

„To je jedino mogao da spreči ministar Šarčević kao i njegov savetnik Aleksandar Pajić. Ali, na konferenciji za medije taj isti dr Pajić bez srama izjavljuje da nisam sprečio širenje zaraze, a kao novu optužbu iznosi da je opremanje privremene kovid bolnice u sali Ekonomske škole u aprilu mesecu bilo nepotrebno. Da je ta bolnica bila primljena tu bi se lečilo 75 Šapčana i ne bi išli na sajam gde su uslovi bili daleko lošiji.“ – naveo je Zelenović.

Pajić, prema njegovim rečima, zaboravlja da je tek na insistiranje ministra Šarčevića pregledan, a kasnije i lečen od korona virusa, a prethodno se šetao po Šapcu i Beogradu šireći zarazu.

„Na sastanku Kriznog štaba kada je razmatrno uvođenje vanredne situacije direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović bio je uzdržan, a sastanku nije prisustvovao v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje Branko Vujković. Njih dvojica se do sada nijedanput nisu pojavili na konferencijama za novinare Kriznog štaba iako taj poziv postoji od šestog marta“ – istakao je Zelenović.

On podseća da je predsednik države Aleksandar Vučić četvrtog jula izjavio da je u Šapcu „izmišljena vanredna situacija“ da lokalna vlast ne bi priznala izborni poraz.

„Na sednici Gradske skupštine odbornici SNS nisu glasali za uvođenje vanredne situacije. I sada na sve načine politizuju čitavu ovu situaciju, govoreći da su pobedili na izborima, ali nikako ne pominju da je bilo velikih izbornih krađa“, ukazao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari