Zelenović počeo kampanju za bojkot u Loznici 1Foto: Zajedno za Srbiju

Predsednik stranke „Zajedno za Srbiju“ Nebojša Zelenović započeo je danas kampanju za bojkot izbora razgovorom sa gradjanima Loznice gde je izjavio da Savez za Srbiju (SzS) nije spreman na bilo kakve pregovore sa vlašću o izborima koji bi bili održani na proleće 2020. godine, jer je za takve pregovore kasno.

„Pozdravljam angažovanje Evropskog parlamenta i spremni smo da sa predstavnicima EU razgovaramo o situaciji u Srbiji, kao i o sprovodjenju zahteva stručnog tima protesta ‘Jedan od pet miliona’ za uspostavljanje uslova za demokratske izbore, koji bi se implementirali minimum devet meseci pre održavanja poštenih i fer izbora“, rekao je Zelenović, a prenosi se u saopštenju stranke.

On je rekao da danas sa gradjanima započinju kampanju bojkota „tokom koje su apsolutno isključeni bilo kakvi pregovori sa aktuelnom vlašću koja svesno gura zemlju u sve dublju krizu“.

„Režimska medijska podmetenja ne mogu sprečiti talas velikog društvenog pokreta koji će činiti ne samo opozicione stranke, nego i studenti, sindikati, strukovna udruženja i svi slobodoumni gradjani. Svi imamo isti cilj: da se zajedno izborimo za pristojnu zemlju u kojoj ćemo vlast smeniti na poštenim izborima. A to nisu lažni izbori koje režim najavljuje za proleće 2020. godine“, zaključio je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari