Zelenović: Policija sedam dana bez izveštaja o paljenju baklji u Šapcu 1Foto: D. Eraković

Iako je zvanično tražen izveštaj od Policijske uprave u Šapcu za paljenje baklji i narušavanje javnog reda, u subotu uveče, Krizni štab nikakav zvaničan odgovor nije dobio.

Komandant Kriznog štaba Nebojša Zelenović ukazao je da policija nikakve izveštaje ne dostavlja već sedam dana, a evidentno je bilo da su učinjene krupne povrede policijskog časa, mera u vreme pandemije kao i uznemiravanja građana.

„Postoje čvrste indicije da su ovo izazvale grupe desničarskih organizacija u tesnoj vezi sa republičkom vlašću. Očigledno da redovna policija nije imala nameru da spreči ove nerede  i bestijalno ponašanje“, istakao je Zelenović.

On je dodao i da se „na snimcima TV Šabac jasno vidi kako komunalna policija privodi učesnika bakljade, a policijska patrola nije ni izašla iz svoga vozila, niti se interesovala za slučaj. Ko je organizator i ko su učesnici većini građana ne samo u Šapcu već i u Srbiji posle svih ovih dešavanja je poznato“.

U Šapcu za poslednja dva dana nije bilo novoobolelih i ukupno je zaraženo 71 lice. Od obolelih dva lica su na lečenju na Sajmu a sedam u beogradskim bolnicama. Ostali su pušteni kućama dok je dva lica preminulo, ali ne direktno od korona virusa.

U Šapcu će se i dalje nastaviti sa primenom zaštitnih mera, nošenja maski, dezinfekcije prostora i javnih površina, a to će nadgledati nadležne inspekcije. U cilju pomoći ugostiteljima za ovu godinu neće se naplaćivati komunalna taksa za letnje bašte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari