Zelenović: Stranke opozicije da se razlikuju po programima, zajedno u borbi za fer izbore 1Foto: BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/MO

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da sve stranke u opoziciji treba da se razlikuju prema programima koje nude građanima ali ne i prema borbi za poštene i slobodne izbore.

„Tu treba da se svi borimo zajedno.To nije pitanje ko je bojkotovao izbore ko nije, nego ko je politički faktor, a ko ne“, rekao je Zelenović u izjavi za agenciju Beta, na pitanje o protivljenju Narodne stranke za saradnju sa strankama koje su izašle na izbore.

Naveo je da, „ne treba da imamo bilo kakve tačke oko kojih ne možemo da se dogovorimo kad su u pitanju izbori“, i izneo uverenje da će do te „zajedničke borbe doći jer je to prvenstveno u najvećem mogućem ineresu građana da slobodno izraze svoju volju“.

„U najvećem interesu građana je da se slobodno informišu i slobodno glasaju“, istakao je Zelenović, po čijem mišljenju je za učešće u razgovorima opozicije sa vlastima, uz posredstvo Evropske unije, najvažnije da li ste relevantni politički faktor za te razgovore.

„Ja verujem da ćemo uspeti da, uz sve te razlike koje postoje, dođemo do nakakvog zajedničkog predloga“, rekao je Zelenović.

Zelenović je podsetio da je govorio da opozicija treba da definiše svoje programe i da opozicija, koja deli zajedničke vrednosti, napravi tačke okupljanja, kao što je Zajedno za Srbiju uradio sa Ne davimo Beograd, Građanskim forumom i raznim građanskim inicijativama po Srbiji.

„Onda da svi krenu po Srbiji i da sa svojim programom i planom upoznaju građane. To je dobar način da do građana dopru nove ideje, da se opozicija u Srbiji strukturira i osnaži, da se udruži“, rekao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari