Zelenović: Vacić je vođa paramilitarne frakcije SNS 1

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ocenio je „skandaloznim“ sinoćno ponašanje u Šapcu i govor mržnje „takozvanog vođe desnice“ Miše Vacića i ocenio da je on „vođa paramilitarne frakcije Srpske napredne stranke (SNS)“, navodi se u saopštenju Zajedno za Srbiju.

„Kao što su nekada Šešelj i Vučić služili Miloševiću kao strašila za pristojan svet i međunarodnu zajednicu, danas takvu ulogu za Vučićeve potrebe ima Miša Vacić. Taj čovek uz pomoć i tehničku podršku SNS putuje po Srbiji i psuje, preti i vređa mirne gradjane sa jednim ciljem i jednom porukom – ‘ako nećete (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića ovo će vam biti vlast'“, navodi se u pisanoj izjavi Zelenovića.

Zelenović je ocenio da je Vacićev sinoćni boravak u Šapcu izazvao uznemirenje javnosti i gradjana koji su, kako je kazao, „navikli na miran život u kome se ljudi medjusobno uvažavaju“.

„Šabac je kosmopolitski, evropski grad koji svakoga dočekuje raširenih ruku i otvorenog srca. To se odnosi na sve ljude, uključujući čak i one koje Vučić godinama šalje u Šabac pokušavajući da nelegalnim sredstvina sruši demokratsku vlast“, naglasio je Zelenović.

On je istakao da je „ekstremistički pir sa Vacićem u glavnoj ulozi“ previše čak i za „najtolerantnije Šapčane“ i ocenio da je poslao Vučić u Šabac neke čudne ljude da budu podrška Vaciću u divljanju“.

„Ne znaju ni oni tačno zbog čega su došli, ali im je rečeno da nešto moraju da viču i prete. Moja poruka i Vučiću i Vaciću je ista: ‘neće proći jer ovo je naš grad, naša zemlja i ne damo ekstremistima da ih ruše'“, zaključio je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari