Žene Pokreta socijalista protestuju protiv Veselinovića 1Foto: Pokret socijalista

Žene Pokreta socijalista okupile su se danas ispred Skupstine grada Beograda kako bi izrazile protest protiv lidera Saveza Srbiju i gradskog odbornika Željka Veselinovića i njegove sramne poruke upućene premijerki Srbije gospođi Ani Brnabić u kojoj joj je doslovno pretio silovanjem.

One su takođe uputile poruke osnivačima Saveza za Srbiju Vuku Jeremiću, Draganu Đilasu i Željku Veselinoviću: „Jeremiću izvini se ženama“, „Đilase izvini se ženama“, “ Stop nasilju nad ženama“ Veselinoviću, tebi je nažalost samo duša crna“,

„Silovanje nije politika“, „A da su vaše ćerke? „, „Veselinoviću napolje“ .

Predsednica Aktiva žena Pokreta socijalista Svetlana Selaković poručila je da su se žene Pokreta socijalista ponovo okupile kako bi još jednom izrazile protest i veliko nezadovoljstvo protiv ponašanja i retorike Željka Veselinovića člana Saveza za Srbiju.

“ Najoštrije osuđujemo napad na gospođu premijerku Anu Brnabić i retoriku kojom se služe. Žene Pokreta socijalista ne mogu da shvate i veruju da niko nije osudio taj govor i da se nisu javili ni Đilas, ni Jeremić, ni Obradović, da su dozvolili da se žene u Srbiji vređaju na ovakav način. “ Ona je upitala da li će to biti retorika u budućem političkom životu Srbije. „Da li će svako ko misli drugačije nego pristalice Saveza za Srbiju biti na ovakav način prozivan, vređan, nipodaštavan, omalovažavan?

Mi smo zgožene ovakvom retorikom i smatram da svi treba da ustanemo, da se sve žene u Srbiji pobune protiv ovakvog načina govora koji se vidi i čuje“.

Ona je, takođe, osudila poruku mržnje i seksističku poruku Sergeja Trifunovića koju je uputio gospođama Trivan i Zekić uz konstataciju da ništa drugo i ne može da se očekuje od pristalica Saveza za Srbiju.

Članice Pokreta socijalista će, kako kažu, nastaviti da se bore protiv bahatih primitivaca koji vređaju žene i napominju da mora apsolutno sve da se učini kako ni jedna žena u Srbiji ne bi doživela ovo što je doživela premijerka Brnabić i sve žene koje misle drugačije od Đilasa, Jeremića, Veselinovića i Obradovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari