Žigmanov: Ključno pitanje političko predstavljanje 1Foto: FoNet/NDNV

Predstavnici hrvatske nacionalne manjine u Srbiji razgovaraće sa predsednikom Srbije.

Na razgovor s Vučićem stižu i predstavnici udruženja nestalih lica iz Hrvatske, prenosi RTS.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, koje će predvoditi Tomislav Žigmanov, predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

U intervjuu za RTS, Žigmanov je rekao da je ključno pitanje političko predstavljanje, t.j da se, kako kaže, osigura učestvovavnje u procesima donošenja odluka, odnosno obezbede zagarantovani mandati.

„Mi hoćemo da se dosledno sprovede sporazum o međusobnoj zaštiti manjina između Republike Hrvatske i Republike Srbije kada je u pitanju srpska zajednica u Hrvatskoj ili hrvatska u Srbiji. Član 9 vrlo jasno govori da se pripadnicima i jedne i druge manjine treba osigurati zastupljenost u predstavničkim telima na svim nivoima vlasti, od lokala preko pokrajinskih tela do Republike i u izvršnom segmentu na lokalnom novou „, rekao je Žigmanov za RTS. Sastanak je predviđen za 10 sati.

Odmah potom, u 12 sati, Vučić će primiti i predstavnike hrvatskih udruženja nestalih lica, saopštila je pres služba predsednika Republike. Sastanci se realizuju nedelju dana nakon što je predsednik Vučić boravio u poseti Hrvatskoj na poziv predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari