Živković: Izbore raspisati za decembar 1Zoran Živković Foto: Medija centar

Lider Nove stranke Zoran Živković pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića „da bude čovek“ i izbore raspiše za decembar, a da već od sutra medijima omogući da rade kako treba i da se sprovode svi izborni zakoni.

Živković je u intervjuu za Blic istakao da bi pod tim uslovima sigurno učestvovao na izborima. Kada je reč o ujedinjenju Demokratske stranke, on je naveo da je do sada imao jedan ozbiljan razgovor na tu temu i da će taj proces biti nastavljen. Napominje i da je uvek važno ko će biti lider, ali da se slaže sa idejom da niko od sadašnjih predsednika to ne bude.

Prema njegovim rečima, dogovor je da Zoran Lutovac pošalje platformu koja treba da definiše razloge ponovnog okupljanja. Živković smatra da bi ta platforma jasno i precizno trebalo da predstavljala nastavak petooktobarske politike koju je vodio Zoran Đinđić.

„Uz definisanu strategiju šta radimo u slučaju da budu izbori, šta ako ne budu, ako učsetvujemo, ako bojkotujemo, ako pobedimo ili izgubimo, onda to može da bude dobro“, zaključio je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari