Živković najavio krivičnu prijavu protiv Vučića 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević (Arhiva)

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da bi demokratska opozicija, ukoliko se izbori za minimum izbornih uslova, trebalo da se ujedini u dve kolone i izađe na izbore na proleće 2020. godine, i zada težak udarac protivniku.

“Aleksandar Vučić je vegeta koja se u sve meša. On se direktno umešao u istragu o ubistvu pevačice Jelene iz Borče, tvrdeći da čeka da se završe izbori, pa će saopštiti ime ubice. Slično je uradio i u slučaju ubistva Olivera Ivanovića tvrdeći da je sve jasno oko njegovog ubistva. Od tada su prošle tri, odnosno dve godine, a predsednik Vučić nije saopštio imena ubica. Ili Vučić laže da zna ko su ubice, ili saučestvuje u prikrivanju krivičnih dela i zato pozivam tužioca Zagorku Dolovec, da počne da radi posao. Ako ona to ne uradi ja ću protiv Vučića u narednih sedam dana podneti krivične prijave za pomoć učiniocu krivičnog dela. Ako nema pravde izborićemo se za nju borbom, a ne bojkotom“, rekao je Zoran Živković, poslanik Nove stranke na konferenciji za novinare u srpskom parlamentu.

Živković je rekao da neznanje, ni glupost nisu opravdanje u vršenju krivičnih dela. Citirajući kriviučni Zakonik, lider Nove stranke naveo je u kojim slučajevima je predsednik države sve prekršio zakon i kolika je zaprećena kazna.

On je ocenio i da bi demokratska opozicija, ukoliko se izbori za minimum izbornih uslova, trebalo da se ujedini u dve kolone i izađe na izbore na proleće 2020. godine, i zada težak udarac protivniku.

„Ono što sebe naziva demokratskom opozicijom u Srbiji, opravdano ili poluopravdano, trebalo bi da se dogovori, ujedini u dve kolone koje će ideološki biti logične, jedna proevropska druga malo protivevropska, da se uhvatimo za ruke i idemo u istom smeru, prema istom protivniku da mu zadamo težak udarac na izborima koji će biti na proleće sledeće godine, ako se pre toga izborimo za minimum izbornih uslova“, rekao je Živković i dodao da bi protivnika trebalo da sačekaju na prevremenim predsedničkim i parlamentarnim izborima.

„Da mu kraj 2020. godine ili 2021. godina bude ono što je Miloševiću bila 2000. godina”, zaključio je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari