Živković: Opozicija bi ostvarila veći efekat da je učestvovala u raspravi o Kosovu i Metohiji 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da bi opozicija ostvarila veći efekat da je prihvatila da učestvuje u današnjoj skupštinskoj raspravi o Kosovu i Metohiji i dodao da je odustao od ideje da prisustvuje sednici „iz solidarnosti“ sa većinom opozicionih stranaka.

On je ocenio da je opozicija ostvarila pobedu time što je kako je rekao, „naterala“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dođe u parlament i priča o Kosovu i Metohiji.

„Ovo je posebna situacija i zato je trebalo ući danas u parlament jer mislim da bi bio veći efekat da smo bili tamo“, kazao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

Lider Nove stranke je ocenio da Vučić „može da laže jedan deo svojih birača kada postoji neki veliki problem“, i da je zato pre par dana „počeo novu dramu sa starim saradnikom Sulejmanom Ugljaninom, pa će sad da brani Srbiju i od njega“.

Živković je ocenio i da Vučić „protivzakonito“ i „protivustavno“ pregovara o Kosovu i Metohiji, navodeći da, po Ustavu Srbije, Vlada utvrđuje i vodi politiku.

„Vučić pregovara protivzakonito i protivustavno, i tako ga posmatraju ovi sa druge strane, bez obzira da li je to Priština, Brisel ili Berlin. On pregovara ni o čemu, njegovi stavovi idu ni iz čega, jer nije dovoljno pozivati se na preambulu Ustava već nam je potrebna platforma sa definisanim ciljevima, rokovima“, kazao je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari